Gelecek STEM'de - The Future is in STEM (eTwinning Projemiz)

Okulumuz  İngilizce öğretmeni Veysel BAYUTMUŞ'un proje üyesi olarak yürüttüğü 'Gelecek STEM'de - The Future is in STEM' (eTwinning projemiz) başladı.

Proje Ortaklarımız;

İMKB Sarayiçi İlkokulu/ Bingöl

Arıl Şehit Mehmet Yalçın Nane İlkokulu/ Gaziantep

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlkokulu / Batman

Ayşe Gümüşer İlkokulu/ 12 Şubat / Kahramanmaraş

Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu/ Kadirli-Osmaniye

Tpao 100. Yıl İlkokulu/ Batman

Selim Şahin İlkokulu Hatay/Payas

Proje hakkında

Öğrencilerimizi STEM etkinlikleriyle tanıştırıp , öğretmen rehberliğinde yaptıkları etkinliklere aktif katılımlar ile , eleştirel düşünme,tasarım becerisi ve gelecekte karşılaşacağı yaşamsal sorunlara innovatif ve alternatif çözümler üretebilmeyi hedefliyoruz.

HEDEFLER

- Tasarlayan,üreten,çözüm üreten, iletişim beceresi yüksek STEM okur-yazarı bireyler yetiştirmek.

- Metabiliş alanında yüksek kabiliyiteli, farkındalığı güçlü, yaşam boyu öğrenen ve üreten birey olmasını sağlamak.

- İşbirlikçi çalışmaya istekli ve işbirliçi çalışmanın kaliteyi arttırdığına inanan bireyler olmasını sağlamak.

- Sadece okulda değil, hayatın her alanının öğrenmeye açık olduğunun farkında olan bireyler olmasına katkıda bulunmak.

- Hayat boyu öğrenmeyi benimseyen , bilimsel metodların öneminin farkında olan bireyler olarak yetiştirmek.

- Gerçek yaşam problemlerine yenilikçi çözümler üreten bireyleri yetiştirmek.

-21 yüzyıl becerilerine sahip ve gelişen teknlojiyi yeteneklerini keşfetmetmede kullanan bireyler yetiştirmek.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak olup, proje süresince her ay düzenli olarak Online programlar ile toplantı yapılması planlanmaktadır. Projede tüm ortaklara eşit şekilde görev paylaşımı yapılmış olup, proje planında açıkça görev paylaşımı ve zaman çizelgesi belirtilecektir . Ayrıca projemizde yoğun bir işbirliği ile her hafta yapılan etkinlik ve faaliyetler değerlendirilecektir.. Öğrenci ve öğretmenlere ön test son test uygulayarak proje genel değerlendirmesi yapılacaktır. Proje sürecince okul web siteleri,eba ve blog sayfası kullanılarak yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirecektir

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda blog sayfası oluşturulacak olup,proje ortaklarının yaptıkları çalışmalarla sonuçlar sunulacaktır.

(The Future Will Come With STEM)

Languages

English, Turkish

Age

Topics

Natural Sciences, Physics, Mathematics / Geometry, Design and Technology, Technology, Environmental Education

About the project

We aim to introduce our students to STEM activities, to create innovative and alternative solutions to the vital problems they will encounter in the future with their critical thinking, design skills and active participation in teacher-guided activities.

Goals

To raise STEM literate individuals who design, produce, and have high communication skills.

To educate individuals who adopt lifelong learning and are aware of the importance of scientific methods.

To ensure that they are individuals who are willing to work collaboratively and who believe that collaborative work increases quality.

To educate individuals who produce innovative solutions to real life problems.

Process

Volunteer students will be allowed to participate in the project, and it is planned to hold regular online meetings every month during the project. Task sharing and timetable will be clearly stated in the project plan. In addition, with an intense cooperation, the activities held every week will be evaluated. Project evaluation will be done by applying pre-test and post-test to students and teachers.

Expected Results

At the end of the project; a blog page will be created, results and the work of the partners will be presented.

Yayın: 13.04.2021 - Güncelleme: 13.04.2021 18:09 - Görüntülenme: 427