T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Borsa İstanbul Sarayiçi İlkokulu

Amacımız

Amacımız;

Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin gelişim özellikleri ve rahatsızlıkları dikkate alınarak  temel  yaşama becerilerinin kazandırılması, sosyal hayata uyum sağlamaları, kendi kendilerine yetecek duruma gelmeleri , sağlıklı bir iletişim kurma becerilerinin kazandırılması ve  sorunlarla baş etme yöntemlerinin kazandırılmaya çalışılmasıdır. En geniş anlam da ise hayatın da ona yardım edecek biri olmadan da  her işini tak başına  göğüsleyebilecek yeterliliğe sahip olmalarını sağlamaktır.

 

İlkelerimiz;

       *Rehberliğin temelinde insan hak ve sorumluluklarıyla ilgili demokratik ve insancıl bir anlayış vardır.

        * Rehberlik uygulamalarında öğrenci ile yakından ilgili olan herkesin anlayış ve işbirliği içinde       çalışması gerekir.

       *Rehberlik anlayışı her türlü çalışması ile öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sistemini öngörür.

* Rehberlik yardımının esası, öğrencilerin kendi kişiliklerini daha iyi anlamalarını ve problemlerine çözüm yolları bulmada kendilerine yeter bir duruma gelmelerini sağlamaktır.

*Rehberlik hizmetleri hem bireye hem de topluma karşı sorumludur. Rehberlik hizmetleri ile bireye kendi istekleri ve toplumun beklentileri arasında bir denge kurabilmesi için yardımcı olunur.

* Rehberlik tüm öğrencilere açık bir hizmettir. Rehberlik hizmetlerinin temelinde çıkabilecek sorunları önleme ve bireyi tüm yönleri ile geliştirme vardır.

* Rehberlik, bedensel, sosyal, duygusal ve zihinsel kapasitelerini kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda en uygun düzeyde geliştirmesi için öğrencilere yardım etmelidir.

   * Öğrencilere rehberlik yardımı verilirken onları tüm yönleri ile tanımak ve bilimsel tanıma tekniklerinden yararlanmak gerekir.

  * Rehberlik uygulamaları her okulun farklılık gösteren amaç ve ihtiyaçlarına uygun alanlarda yoğunlaştırılmalıdır.

 

*Rehberlik hizmetleri öğrenci ihtiyaçlarına göre planlı, programlı, örgütlenmiş bir biçimde profesyonel olarak sunulmalıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.09.2017 - Güncelleme: 15.08.2023 16:48 - Görüntülenme: 359
  Beğen | 0  kişi beğendi